Wat is Intuitieve kunst of automatisch tekenen?

Intuïtieve kunst is een meditatieve mediumtechniek waarbij de kunstenaar of beoefenaar in een meditatieve gemoedstoestand of trance raakt voordat hij met de materialen gaat werken; gebruik van papier, kleurpotloden, kleurpotloden, verf enz.

Na het maak- en droogproces van het kunstwerk wordt de tekening of het schilderij geanalyseerd, geduidt en geobserveerd op details en om een beter begrip van het kunstwerk te krijgen.

Wat verschijnt er in de tekening? welke vormen zijn aanwezig en welke niet?

Water, waterverf en inkt zijn zeer gevoelig voor emotionele energie en intenties, auravelden, biomagnetische trillingen en sterk gerichte gedachten van een persoon.

Trillingen voorbij bewustzijn en gedachten kunnen interessante vormen, kleuren en figuren laten zien die spontaan in de verf en inkt verschijnen. De in de verf weergegeven vormen en figuren zijn soms hulp, realisatie en advies.
Ze worden uitgewerkt met zwarte inkt voor een beter begrip en visualisatie.
De resultaten zijn indrukwekkend.

Intuïtieve kunst gebruikt in een mediumconsult

Intuïtieve kunst of ook wel automatisch tekenen genoemd in een medium consultvorm wordt gedaan, solo door de beoefenaar of 1 voor 1 in een consultatiesessie en geoefend voor spiritueel bewustzijn en advies van het hiernamaals voor de lezer of cliënt.
Door vooraf in trance te raken en als medium contact te maken door te tekenen of te schrijven (met de linker- of niet-schrijvende hand) krijgt de behandelaar adviezen en formulieren via de automatische tekenvormen die van nature op het papier verschijnen en achteraf worden geanalyseerd of voorgelezen.

Bent u geïnteresseerd in een intuïtieve kunstlezing?
Neem dan zeker contact met mij op door uw vraag in het contactformulier in het menu te schrijven.